HAKKIMIZDA

TÜDAD’IN VİZYONU


TÜDAD, 2015 yılında, ülkemizdeki tüm danışmanları temsil etmek amacıyla kurulan gönüllü bir sivil toplum örgütüdür.


TÜDAD çalışmalarını,
• Toplumun temel yararlarını gözeterek,
• Sahip olduğu bilgileri üyelerle eş zamanlı paylaşarak,
• Üyeler arası dostluk ve dayanışmayı sağlayarak,
• Sektörle ilgili dernekler arası işbirliğine özen göstererek,
• Dernek üyeleri arasında adalet, yönetimde şeffaflık ve tüm uygulamalarda dürüstlük ilkelerini esas alarak yürütür.
TÜDAD, Danışmanlık mesleğinin, danışanlar nezdinde saygınlığını geliştirmek ve seminer, konferans, panellerle, danışmanlık mesleğini tanıtmak dolayısıyla danışman-danışan işbirliğini yaygınlaştırmayı hizmet kalitesinin sürekliliği ve sürdürülebilir yenileşme ile danışanların ülke ekonomisine katkılarını arttırmayı hedefler.

TÜDAD,
- Toplumsal barış ve uzlaşmanın sürdürüldüğü bir ortamda, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bölgesel ve sektörel potansiyelleri en iyi şekilde değerlendirerek, ulusal ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunur;
- Uluslararası entegrasyonu ve etkileşimi, bölgesel ve yerel gelişmeyi hızlandırmak için araştırma yapar, görüş oluşturur, projeler geliştirir ve bu kapsamda etkinlikler düzenler.
- Danışmanlık hizmeti veren mensuplarının birbirine karşı dayanışma, yardımlaşma, manevi gelişmelerini sağlar ve uluslararası danışmanlık servisinin gelişmesi ve geliştirilmesi konusunda faaliyetlerde bulunur;

- Danışmanlık mesleğine gönül vermiş tüm danışmanları kapsayıcı çalışmalara ve danışmanlık mesleğinin etik değerleri ve kurallarına uygun faaliyetlerde bulunur;

- Danışmanlık hizmetinin mesleki, teknik, etik, profesyonel, standart, kurallar çerçevesinde düşünce ve uygulaması olan bir meslek olarak gelişmesine yardımcı olur;

- Danışmanlık hizmetinin uygulamada güncel olmalarını sağlamak üzere eğitimler gerçekleştirir.

TÜDAD, Türk danışmanları adına, bu çerçevede oluşan görüş ve önerilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, hükümete, diğer devletlere, uluslararası kuruluşlara ve kamuoyuna doğrudan ya da dolaylı olarak basın ve diğer araçlar aracılığı ile ileterek, yukarıdaki amaçlar doğrultusunda düşünce ve hareket birliği oluşturmayı hedefler.

Misyonumuz;


Yerel ve küresel konulara duyarlı yaklaşımını çok boyutlu altyapısıyla bütünleştirerek işveren ve iş alanlara yönelik değişim ve dönüşüm odaklı destek bilgileri üretmektir.
Ekonomi, sanayi, ticaret ve eğitim alanında Türkiye çapında yürütülecek çalışmalarla danışmanlık mesleğini hak ettiği yere taşımak, dolayısıyla danışanlarımızın ülkeye katkılarını arttırmak birincil görevimizdir.

 

 

 

TÜM DANIŞMANLAR DERNEĞİ (TÜDAD) TÜZÜĞÜ

Derneğin Adı:

Madde 1. Derneğin Adı: “ Tüm Danışmanlar Derneğidir. Kısa adı. “ TÜDAD” dır.

Derneğin Merkezi :
Madde 2. Derneğin merkezi İstanbul’dur. Dernek genel kurul kararı ile gerekli görülen yerlerde şubeler ve temsilcilikler açabilir.
Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı
Madde 3. Dernek,

  1. Danışmanlık hizmeti veren mensuplarının birbirine karşı dayanışma, yardımlaşma, manevi gelişmelerini sağlamak ve uluslararası danışmanlık servisinin gelişmesi ve geliştirilmesi konusunda faaliyette bulunmak,
  2. Müşteri organizasyonunda, kurumda yönetim sorumluluğu bulunmayan, danışmanlık beceri ve niteliklerine sahip, karmaşık sistem anlayışına dayanan işletme problemlerinin belirlenmesi, çözüm önerilerinin geliştirilmesi, gerektiğinde uygulama desteği içeren kişisel bilgi, yetenek ve deneyime dayanan işletmenin yaşamı süresince devam edecek hizmetleri veren danışmanlık yapan, uzman, gerçek ve tüzel kişileri bünyesinde toplamak,
  3. Danışmanlık hizmetinin mesleki, teknik, etik, profesyonel, standart, kurallar çerçevesinde düşünce ve uygulaması olan bir meslek olarak gelişmesine yardımcı olmak,
  4. Danışmanlık mesleğinin, danışanlar nezdinde saygınlığını geliştirmek ve seminer, konferans, panellerle Danışmanlık mesleğini tanıtmak dolayısıyla danışman-danışan işbirliğini yaygınlaştırmak,
  5. Danışmanlık hizmetinin uygulamada güncel olmalarını sağlamak üzere eğitimler gerçekleştirir, hizmet kalitesinin sürekliliği ve sürdürülebilir yenileşme ile danışanların ülke ekonomisine katkılarını arttırmayı hedefler.

 

TÜZÜĞÜN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 TÜDAD YÖNETİM KURULU

ERKAN AKKAŞ

Yönetim Kurulu Başkanı


Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Özge ARSLAN
Genel Sekreter: Jale BÜLKİ
Sayman: Zafer DOĞAN
Yönetim Kurulu Üyesi: Muhammet AYDIN

 

 

TÜDAD KOMİSYON BAŞKANLARI

Üye İlişkileri Komisyon Başkanı

Sedat Çakır

Fuar, Forum Ve Organizasyon Komisyonu Başkanı
Salih Şahin

Kurumsal İletişim Komisyonu Başkanı
Bengü Işıl Şenbakan

Gençlik Kurulu Komisyonu Başkanı
Yiğit Ercan

Bilim Ve Teknoloji Komisyonu Başkanı

Murat Doğan

Eğitim- Kültür Komisyonu Başkanı
Selin Bozkurt

Yurt İçi Teşkilatlanma Ve Üye Kabul Komisyonu Başkanı

 

Kurumsal İlişkiler Komisyonu Başkanı
Yeşim Sezen

Bütçe Ve Mali İşler Komisyonu Başkanı
Fikret Dağtaş

Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı

 

İş Güvenliği Ve İşçi Sağlığı Komisyonu Başkanı
Ömer Çiçek

Kurumsal Yönetim Danışmanlığı Komisyonu Başkanı
Orhan Kurtoğlu

 

 

TÜDAD KOMİTE BAŞKANLARI

Bilişim Komite Başkanı
Ayşe Işıl

Hukuk Komite Başkanı
Cahit Özkan

Gümrük Komite Başkanı
Süleyman Demirel

Marka Komite Başkanı

Proje Komite Başkanı
Aydın Cenk Çatlığolu

Tasarım Komite Başkanı
Salih Bayraktar

Patent Komite Başkanı
Pınar Aşcıoğlu

İş Güvenliği Komite Başkanı

Yatırım Komite Başkanı

Teşvik Uygulama Komite Başkanı
Ahmet Özdemir

Eğitim Komite Başkanı
Mehmet Güneş

Kalite Komite Başkanı
Zafer Çalışkan

Akademik Komite Başkanı
Mikail Cengiz

İdari İşler Komite Başkanı

Mali Müşavirlik Komite Başkanı
Barış Çelik

İnsan Kaynakları Komite Başkanı

Finans Komite Başkanı

Dış Ticaret Komite Başkanı

Satış–Pazarlama Komite Başkanı

Gayrimenkul Komite Başkanı

Gıda Güvenliği Komite Başkanı
Serdar Konak

Basın Yayın Komite Başkanı

 

Proje Uygulama Komite Başkanı

İş Güvenliği Uygulama Komite Başkanı
Yalçın Alpoğlu

Spor Komite Başkanı

Medya Komite Başkanı

Psikolojik Danışmanlık Komite Başkanı

Yeminli Mali Müşavirlik Komite Başkanı

Üniversite Gençlik Komite Başkanı
Enes Akkaş


Yabancı Yatırımcılar Komite Başkanı
Ziad Ali

 

 


GENEL KURUL

Derneğe üye olan gerçek kişilerin tamamı genel kurul üyesidir. Genel Kurul’da dernek faaliyetleri, ülke ekonomisi ile ilgili görüşler ve faaliyetler tartışılmakta, geçen yılın değerlendirilmesi yapılmakta, gelecek yılın çalışma programı ile yıllık bütçenin genel çerçevesi tespit edilmektedir. Genel Kurulda ayrıca dernek organları için seçimler yapılmaktadır.

 

DENETLEME KURULU
Genel Kurulun her yıl asli üyeleri arasından bir yıl için seçeceği üç üyeden oluşan bir heyettir. Denetleme Kurulu derneğin malî faaliyetlerini denetlemek, incelemek ve incelemelerini rapor haline getirmekle yükümlüdür.

DİSİPLİN KURULU
Genel Kurulun her yıl asil üyeleri arasından bir yıl süre için seçeceği üç asil ve üç yedek üyeden oluşan bir heyettir. Yönetim Kurulu tarafından derneğin tüzüğüne, ilke ve prensiplerine veya çalışmalarına uymayan, derneğin itibar ve saygınlığına zarar verici hareketlerde bulunduğu tespit edilen üyeler, Dernek Yönetim Kurulunca sebepleri ile birlikte Disiplin Kuruluna yazılı olarak bildirilir. Disiplin Kurulu, dernek Yönetim Kurulu tarafından disiplin kuruluna sevk edilen üyelerin durumunu görüşür ve karara bağlar.

YÖNETİM KURULU
Yönetim Kurulu TÜDAD'ın Genel Kurul tarafından seçilen ve ona bağlı olarak derneğin faaliyet ve politikalarını belirleyen, kararlaştıran ve yöneten en yetkili organıdır. Başkan, asil üye ve genel sekreterden müteşekkildir.

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

  • Dernek amaçlarına en uygun şekilde ulaşabilmek maksadı ile hazırlanacak stratejileri değerlendirir ve tavsiyelerde bulunur,

  • Dernek çalışmalarını amaçlara uygunluk ve netice almadaki etkenlikler bakımından inceler ve gerekli önlemleri tavsiye eder.

KOMİTELER/ KOMİSYONLAR
Her Genel Kurul’un ardından Genel Merkez Yönetim Kurulunun, ilgili mevzuat ve dernek tüzüğüne uygun olarak, Derneğin amaç ve hedefleri doğrultusunda gerçekleştirmeyi planladığı proje ve faaliyetlerle ilgili çalışmaları yürütmek üzere oluşturduğu birimlerdir.

GENEL SEKRETERLİK
Genel Sekreterlik yönetim kurulunca karara bağlanmış faaliyetlerinin uygulama ve takiplerini yapan ve yönetim kuruluna bağlı olarak çalışan icra organıdır. Bir genel sekreter ve yardımcılarının yönetiminde profesyonellerden kurulu olup aşağıdaki görev ve sorumlulukları yerine getirir.

  • Yönetim kurulunca verilen selahiyetler çerçevesinde derneği temsil ve alınan kararları icra etmek.

  • Yönetim kurulu komisyonları ile meslek komiteleri arasındaki koordinasyonu sağlamak.

  • Dernek teşkilatının başı olarak Derneğin bilumum hizmet yükümlülüklerinin programlara ve mevzuata uygun olarak yerine getirilmesini sağlamak.

  • Genel Sekreterliğe bağlı bölümler arasında planlama, gözetim, denetim ve koordinasyonu sağlamak; gerektiği yerde müdahale edip yönlendirmek, bilgilendirmek.

  • Kurum kültür ve kimliğinin gelişmesini ve yaygınlaşmasını sağlamak.

  • Derneğin işlerine ilişkin periyodik programlar hazırlamak veya hazırlatmak.

SEKRETERYA
TÜDAD 'ın yönetim kurulu tarafından alınan karar ve uygulamaları bir genel sekreter ve yardımcıları tarafından yönetilen profesyonel bir kadro tarafından takip edilmekte ve hayata geçirilmektedir.

 

 


Resimler

Sosyal Medya

İletişim

Adres: Uzunçayır Yolu Cad. No:51 Hasanpaşa-Kadıköy /İstanbul
Tel: 216 – 450 60 07
Fax: 216-450 28 99
İletişim: info@tudad.org.tr